
Բանանի կեղևը պարունակում է բիոակտիվ միացություններ, ինչպիսիք են ֆլավոնոիդները, տանինները, ֆլովբատանինները, ալկալոիդները գլիկոլիզիդները: Այս կենսաբանական ակտիվ միացությունները հակաօքսիանտային, հակադիաբետիկ, հակաբորբոքային ազդեցություն են գործում:
Բանանի կեղևի օգտագործման որոշ եղանակներ հավանաբար շատ կզարմացնեն:
Բանանի կեղևի ներքին կողմով ատամները շփելու դեպքում ատամները սպիտակում են:
Բանանի կեղևը կարելի է քսել դեմքին, դանդաղեցնում է ծերացման պրոցեսը:
Մոծակների խայթոցից հետո ախտահարված հատվածի վրա քսել բանանի կեղև, շատ արագ հանգստացնում է:
Բանանի կեղևը ցինկի հիանալի աղբյուր է: Դրանով դեմքը մաքրելը հիանալի ազդեցություն է գործում մաշկի վրա:
Կապտուկի վրա բանանի կեղև դնելու արդյունքում կապտուկն անցնում է:
Բանանի կեղը հանդիսանում է էթերիֆիցիրացված ճարպաթթուների աղբյուր, օգնում է բուժել էկզեման և փսորիազը:
Բանանի կեղևով կаրելի է փայլեցել փայտե կահույքը:
Արծաթե սպասքի գեղեցիկ փայլը վերականգնելու համար, այն կարելի է շփել բանանի կեղևով: