Եթե երեխաները հրաժարվում են ծաղկակաղամբից, ապա այն պատրաստեք այսպես

Ծաղկակաղամբով համեղ ուտեստ

Ծաղկակաղամբը ցածր կալորիականության օգտակար բանջարեղեն է: Դրանով կարելի է պատրաստել յուրօրինակ ուտեստներ: Խոհարարները խորհուրդ են տալիս պատրաստել ծաղկակաղամբը հատկապես այս բաղադրատոմսով, քանի որ համային համադրությունը այս բաղադրիչների հետ շատ լավ է ստացվում:

Բաղադրիչներ` 1 գլուխ ծաղկակաղամբ, 6 ձու, 12 ճ/գ ալյուր. 400 գր պաքսիմատ, 100 գր պանիր, Բուսական յուղ կամ ձեթ, համեմունքներ

Պատրաստումը

1.Ծաղկակաղամբիգլխիկներն առանձնացրեք, լցրեք կաթսայի մեջ և թույլ կրակի վրա ջրով եփեք: Ավելացրեք աղ և եփեք ևս 5 րոպե: Այնուհետև հանեք ջրից և թողեք, որ սառչի:

2. Առանձին ամանում հարեք ձուն ավելացրեք ալյուրը, համեմունքները և լավ խառնեք:

3. Քերեք պանիրը և խառնեք պաքսիմատին:

4. Ծաղկակաղամբի գլխիկները թաթախեք ձվի խառնուրդի մեջ, ապա պանրի և պաքսիմատի և տապակի մեջ բուսական յուղով տապակեք այնքան, մինչև կվարդագունի: Ծաղկակաղամբն այս ձևով սիրում են բոլորը:

Մեկնաբանություններ
Կիսվի՛ր