
Ստորև առաջարկվող բաղադրատոմսով պատրաստվող շոկոլադային կրեմը ունիվերսալ է, այն կարելի է օգտագործել նաև շոկոլադային աղանդեր պատրաստելու համար: Այս կրեմով կարելի է պատել ցանկացած բիսիվիթ, թխվածքաբլիթ և ցանկացած թխվածքին հաղորդում է տոնական տեսք:
Բաղադրիչներ
500մլ կաթ, 150 գ շաքարավազ
50 գ ալյուր, 100 գ կակաո
60 գ կարագ, 5 դեղնուց
Վանիլին
Պատրաստման եղանակը
Կաթի ¾ մասը լցնել չկպչուն կաթսայի մեջ և տաքացնել միջին բարձրության կրակի վրա, ավելացնել վանիլին, հենց սկսի եռալ կաթը վերցնել կրակից և թողնել սառչի:
Դեղնուցները հարիչի օգնությամբ հարել (միջին արագությամբ) շաքարավազի և կարագի հետ միասին մինչև համասեռ զանգված ստացվի:
Դեղնուցային զանգվածին ավելացնել սառեցված կաթի մի մասը, շարունակելով հարել: Ավելացնել ալյուրը և շարունակել հարել մինչև ստացվի համասեռ զանգված; Ավելացնել կակաոն և կրկին խառնել;
Ավելացնել կաթի մնացած մասը, և դնել միջին կրակի վրա: Կրեմը եփել անընդհատ խառնելով: Հենց սկսի եռալ կրակը իջեցնել ավելացնել կաթի մնացած ¼-ը, խառնել և վերցնել կրակից: Լցնել ապակե տարայի մեջ և ծածկել սննդային թաղանթով:
Կրեմը կարելի է սառնարանում պահել 5 օր: Կարևոր է, որ թաղանթը ամուր ծածկի կրեմը, որպեսզի օդ չանցնի:
Այս չափաբաժնով ստացվում է 500 գ շոկոլադային կրեմ: