Տնական խտացրած կաթ, նման բան խանութներում չեք գտնի

Բաղադրիչներ

Կաթ — 1 բաժակ,
Շաքարավազ — 1 բաժակ,
Կաթի փոշի — 1 բաժակ,
Կարագ — 50 գ,
Ջուր — 1 ճաշի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Կաթսայի մեջ լցնել շաքարավազը և ջուր ավելացնել: Պահել կրակի վրա, խառնելով, մինչև շաքարը լիովին լուծվի, վերածվի կարամելի:

Կարագը ավելացնել կարամելին և  պահել կրակի վրա մինչև  կարագը հալվի:

Այդ ընթացքում կաթը տաքացնել և ավելացրնել կարամելի վրա, անընդհատ խառնելով: Մի անհանգստացեք, եթե այս փուլում գնդիկներ առաջանան:Կարամելը մի քանի րոպեում կլուծվի կաթում:

Երբ զանգվածը դառնա միատարր, ավելացնել  կաթի փոշին և խառնել կրակի վրա պահելով ևս 3 րոպե: Խտացրած կաթը սառեցրեք:

Խտացրած կաթը պահել սառնարանում:

Մեկնաբանություններ
Կիսվի՛ր