Սպանախի օգտակար հատկությունները և վնասակար ազդեցությունը

Սպանախը պարունակում է շաքար, բջջանք, սպիտակուցներ, ածխաջրեր, բետա կարոտին և В, РР, А, Н, С, Е խմբի վիտամիններ, ինչպես նաև բազում հանքանյութեր, որոնցից են մագնեզիումը, պղինձը, ցինկը, կալիումը, ֆոսֆորը:

Սպանախը ցածր կալորիական բանջարեղեն է, դրա համար է, որ առաջարկվում է քաշ գցել ցանկացողներին:

Սպիտակուցների պարունակությամբ նույնիսկ առաջ է անցնում հատիկավորներից (կանաչ ոլոռ, լոբի):

Օգտակար հատկանիշները

Բուժում և կանխարգելում է անեմիան, Լավացնում է տեսողությունը և ուղեղի գործառույթը,
Բուժում է ասթման, Օգտակար է օսթեոպորոզի դեպքում,
Բուժում է կոկորդի ցավը և կոկորդի վարակները,
Բարձրացնում է կալցիումի մակարդակն օրգանիզմում։
Ո՞ւմ է հակացուցված սպանախը․ սպանախի վնասակար ազդեցությունը

Սպանախը թրթնջակաթթու է պարունակում, որի չափից շատ օգտագործումը կարող է հանգեցնել երիկամների, լյարդի և լեղապարկի հիվանդությունների առաջացման։

Խորհուրդ չի տրվում օգտագործել միզաքարային հիվանդության, երիկամային քարերի և խոցային հիվանդության, ինչպես նաև օրգանիզմում աղափոխանակության խանգարումների դեպքում։

Մեկնաբանություններ
Կիսվի՛ր