Մեխակի ԱՅՍ օգտակար հատկությունների մասին լսում եմ առաջին անգամ, ապշել կարելի է ուղղակի

Մեխակը պարունակում է մեծ քանակությամբ օգտակար նյութեր,

В խմբի վիտամիններ (В1, В2, В3, В4, В6 և В9), վիտամին С, վիտամին Е, վիտամին К

Օմեգա-3 և օմեգա 6 ճարպաթթուներ

Կալիում, կալցիում, նատրիում, ֆոսֆոր, երկաթ, պղինձ, սելեն, ցինկ

Մեխակի օգտակար հատկությունները

Պայքարում է ախտածին մանրէների դեմ, ինչպիսիք են ստաֆիլոկոկը, դիթերիայի ցուպիկը, սիբիրայն խոցի գրգռիչը, տուբերկուլյոզի ցուպիկը:

Մեխակը արդյունավետ միջոց է ասկարիդոզի դեմ::Չինական բժշկության մեջ այն վաղուց է կիրառվում այդ մակաբույծների դեմ պայքարում:

Խթանում է ախորժակը:

Կարգավորում է մարսողական համակարգի աշխատանքը:

Օժտված է ցավազրկող հատկությամբ, հանում է ատամնացավը և պահպանում է բերանի խոռոչի առողջությունը: Թարմացնում է շնչառությունը:

Ունի հանգստացնող հատկություն: Հանգստացնում է նյարդային համակարգը:

Մեխակից առավելագույն օգտակարություն  ստանալու համար անհրաժեշտ է այն թրմել մի քանի շաբաթ:

Կես լիտր կարմիր գինու մեջ լցնել 5 հատ մեխակ, ըստ ցանկության նաև դարչին,  պահել մութ տեղում 3 շաբաթ:Ընդունել 1 թեյի գդալ օրը երեք անգամ:

Բերանի խոռոչի խնդիրներից ազավելու համար անհրաժեշտ է ծամել ընդամենը 1 հատիկ մեխակ:

Մարսողական խնդիրների դեպքում ուտելուց 15 րոպե առաջ ծամել 1-2 հատիկ մեխակ:

Առողջ եղեք:

Մեկնաբանություններ
Կիսվի՛ր