
Մեխակը պարունակում է մեծ քանակությամբ օգտակար նյութեր,
В խմբի վիտամիններ (В1, В2, В3, В4, В6 և В9), վիտամին С, վիտամին Е, վիտամին К
Օմեգա-3 և օմեգա 6 ճարպաթթուներ
Կալիում, կալցիում, նատրիում, ֆոսֆոր, երկաթ, պղինձ, սելեն, ցինկ
Մեխակի օգտակար հատկությունները
Պայքարում է ախտածին մանրէների դեմ, ինչպիսիք են ստաֆիլոկոկը, դիթերիայի ցուպիկը, սիբիրայն խոցի գրգռիչը, տուբերկուլյոզի ցուպիկը:
Մեխակը արդյունավետ միջոց է ասկարիդոզի դեմ::Չինական բժշկության մեջ այն վաղուց է կիրառվում այդ մակաբույծների դեմ պայքարում:
Խթանում է ախորժակը:
Կարգավորում է մարսողական համակարգի աշխատանքը:
Օժտված է ցավազրկող հատկությամբ, հանում է ատամնացավը և պահպանում է բերանի խոռոչի առողջությունը: Թարմացնում է շնչառությունը:
Ունի հանգստացնող հատկություն: Հանգստացնում է նյարդային համակարգը:
Մեխակից առավելագույն օգտակարություն ստանալու համար անհրաժեշտ է այն թրմել մի քանի շաբաթ:
Կես լիտր կարմիր գինու մեջ լցնել 5 հատ մեխակ, ըստ ցանկության նաև դարչին, պահել մութ տեղում 3 շաբաթ:Ընդունել 1 թեյի գդալ օրը երեք անգամ:
Բերանի խոռոչի խնդիրներից ազավելու համար անհրաժեշտ է ծամել ընդամենը 1 հատիկ մեխակ:
Մարսողական խնդիրների դեպքում ուտելուց 15 րոպե առաջ ծամել 1-2 հատիկ մեխակ:
Առողջ եղեք: