Տնական ֆրանսիական պանիր, բաղադրատոմսը բերել եմ ինձ հետ Ֆրանսիայից և հիմա խանութից պանիր չեմ գնում. անմահական է

Ես այլևս խանութից պանիր չեմ գնում, պատրաստում եմ ինքս:  Ցանկանում եմ կիսվել բաղարատոմսով:

Բաղադրիչներ

  • 0,5 կգ կաթնաշոռ 9%-անոց
  • 0,5 լ կաթ 3,5 %-անոց
  • 1 ձու
  • 0,5 թեյի գդալ սոդա
  • 50 գ կարագ
  • Աղ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Կաթսայի մեջ լցնել կաթը և կաթնաշոռը անընդհատ խառնելով  հասցնել եռման: Հենց եռա  կրակն իջեցնել և շարունակել եփել մարմանդ կրակի վրա:

Երբ կաթը կտրվի, այսինքն շիճուկը լրիվ առանձնանա,  քամել քամիչի վրա փռած  թանզիֆով, երբ լիովին քամվի  ավելացնել սոդան, կարագը և ձուն, լավ խառնել և դնել  ցածր կրակի վրա: Եփել 5 րոպե: Կրակից վերցնել  և  դատարկել  որևէ տարայի մեջ,  լավ սեղմել  և  դնել սառնարանը ողջ գիշեր:

Առավոտյան կարելի է համտեսել:

Մեկնաբանություններ
Կիսվի՛ր