Ինչպե՞ս պատրաստել նրբաբլիթ (բլինչիկ), որպեսզի այն չայրվի, չպոկվի և, ամենկարևորը, շատ համեղ ստացվի

Այս բաղադրատոմսը պահպանեք, այն ձեզ շատ պետք կգա։

Բաղադրիչներ

1 լիտր կաթին՝  4 հատ ձու, 400 գրամ ալյուր, 4 ճ/գ ձիթայուղ, 2 թ/գ շաքարավազ, 2 թ/գ սոդա, Աղ

Պատրաստման եղանակը` Ձուն ծեփել շաքարավազի և աղի հետ միասին: Ավելացնել ձեթը, այնուհետև՝ կաթը և լավ խառնել: Ավելացնել նաև սոդան և ալյուրը, հարել հարիչով:

Թավան ձեթով պատել, լավ տաքացնել կրակի վրա և լցնել խառնուրդը, այնպես շարժել թավան, որ խմորը տարածվի ամբողջ թավայով:

Մեկնաբանություններ
Կիսվի՛ր